Πέμπτη 2 Μαΐου 2013


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 10376                                                                                                          ΑΘΗΝΑ 22/04/2013
1Η ΜΑΗ 2013
Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο δείχνουν το δρόμο.
Όχι στη σύγχρονη σκλαβιά.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
ΑΘΗΝΑ 10.30πμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : 9.30πμ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΕΦΣΕΕ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
Η φετινή πρωτομαγιά δε σημαδεύεται μόνο από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, την αντεργατική και αντιλαϊκή βαρβαρότητα εργοδοσίας- κυβέρνησης-ΕΕ και τη σφοδρή επίθεση που έχουν εξαπολύσει ενάντια στους εργαζόμενους, αλλά και από την προσπάθεια κυβέρνησης- εργοδοσίας να εκφυλίσει το νόημα και την ουσία της εργατικής πρωτομαγιάς.
Μία είναι η απάντηση των εργαζόμενων στους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς σχεδιασμούς: δεν θα περάσουν!
Η εργατική πρωτομαγιά δεν είναι ούτε αργία ούτε κινητή γιορτή είναι μέρα αγώνα. Οι εργαζόμενοι απεργούν και παλεύουν για να τιμήσουν τους αιματηρούς αγώνες της τάξης τους και να προβάλλουν τα σύγχρονα αιτήματα τους για αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε, τα έχουμε κερδίσει όλα μέσα από σκληρούς ταξικούς αγώνες, αυτούς τους αγώνες συνεχίζουμε και οργανώνουμε καλύτερα σήμερα, δείχνουμε τη δύναμη μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας.
Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,
Η μαζική αγωνιστική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων του κλάδου στην πρωτομαγιάτικη απεργία θα αποτελέσει σημαντικό σταθμό και παρακαταθήκη στη μάχη που δίνει ο κλάδος μας απέναντι σε επιχειρηματίες του φαρμάκου και κυβέρνηση:
ü   Για την υπογραφή της κλαδικής μας σύμβασης και κατοχύρωση όλων, των μέχρι σήμερα, κατακτημένων δικαιωμάτων μας.  
ü  Για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, ενάντια στη μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ.
ü    Για το δικαίωμα στη δουλειά ενάντια στις απολύσεις όπως και αν τις βαφτίζουν τα μονοπώλια του φαρμάκου.
Συσπειρωνόμαστε στην κλαδική μας Ομοσπονδία, μαζί με το ταξικό κίνημα, δίνουμε ηχηρή απάντηση- μήνυμα σε εργοδότες κυβέρνηση καθώς και σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που παραπλανούν και σπέρνουν αυταπάτες στους εργαζόμενους. Δυνάμεις που στην ουσία βάζουν πλάτη στην εφαρμογή των αντεργατικών και αντιλαϊκών σχεδιασμών, που στον κλάδο πρωτοστάτησαν, μαζί με την εργοδοσία, στη μετατροπή του Ταμείου μας σε επαγγελματικό-ιδιωτικό και μεθοδεύουν υπογραφή σύμβασης με πετσοκομμένα δικαιώματα.

Εμείς έχουμε τη δύναμη! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ