Πέμπτη 2 Μαΐου 2013


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 10379                                                                                                          ΑΘΗΝΑ 26/04/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χτες ανάμεσα στη ΓΣΕΕ και τους εργοδοτικούς φορείς για την ΕΓΣΣΕ, η στάση του ΣΕΒ ήταν για άλλη μια φορά προκλητική, είχαν την απαίτηση να μάθουμε να ζούμε χωρίς εργασιακά δικαιώματα, με 500 ευρώ, χωρίς σταθερή και μόνιμη εργασία.
Επίσης ξεκαθάρισαν ότι πλέον δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αφού τώρα πια σημασία για τους εργαζόμενους έχει να έχουν δουλειά ανεξάρτητα από το μισθό. Στόχος πια είναι οι επιχειρησιακές συμβάσεις που θα υπογράφονται από ενώσεις προσώπων.
Η ΓΣΕΕ συμφώνησε με τους εργοδότες ότι ο κοινωνικός διάλογος πρέπει να συνεχιστεί με στόχο τη συμβολή του στο σχεδιασμό της ανάπτυξης με κριτήριο τα επιχειρηματικά κέρδη. Η ΓΣΕΕ συμφώνησε επίσης, ότι από κοινού με τον ΣΕΒ, πρέπει να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση το ξεπέρασμα όλων των εμποδίων που απέμειναν για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.
Η απάντηση της ΓΣΕΕ για όλα όσα είπε ο ΣΕΒ ήταν ότι «είναι νόμιμα και εύλογα τα επιχειρήματα των εργοδοτών για την άρνησή τους για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας», ρίχνοντας το φταίξιμο στην Τρόικα και αποκρύπτοντας τις ευθύνες τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου να τους γυρίσουν την πλάτη. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παραιτηθεί από τα κατακτημένα με αγώνες εργασιακά δικαιώματα του. Να δυναμώσει η οργάνωση στο πλευρό της ταξικής Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου για τη διεκδίκηση κλαδικής ΣΣΕ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ