Πέμπτη 2 Μαΐου 2013


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 10381                                                                                                          ΑΘΗΝΑ 02/05/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΤΕΑΥΦΕ μετατράπηκε σε επαγγελματικό ταμείο – ΝΠΙΔ και οι συνάδελφοί μας, ασφαλισμένοι, άρχισαν να «απολαμβάνουν» τα «πλεονεκτήματα» αυτής της μετατροπής!

Η προσωρινή διοίκηση του ταμείου – ΝΠΙΔ ανακοίνωσε επίσημα στις 29/4/2013, ότι το ταμείο δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να παρέχει κατασκηνώσεις για τα παιδιά των ασφαλισμένων. Καταργείται, δηλαδή, μια παροχή που εδώ και χρόνια είχαν κατακτήσει οι ασφαλισμένοι του ΤΕΑΥΦΕ, που πληρώνουν γι αυτή, όπως και για όλα τα υπόλοιπα, με τις εισφορές τους. Μια παροχή, αναγκαία, ιδιαίτερα σήμερα που οι εργαζόμενοι πλήττονται από τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα και οι διακοπές έχουν μετατραπεί από δικαίωμα σε είδος πολυτελείας.

Η προσωρινή διοίκηση, για να δικαιολογήσει την κατάργηση των κατασκηνώσεων, επικαλείται το νομοθετικό πλαίσιο και τις οφειλές του δημοσίου από τις περσινές κατασκηνώσεις. Επίσης, λέει ωμά στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους ότι για να έχουν παροχές, πρέπει να αυξηθούν οι εισφορές τους και να μειωθούν περισσότερο οι συντάξεις! Απλώς θυμίζουμε ότι με τη μετατροπή του ταμείου σε επαγγελματικό, οι συντάξεις μειώνονται κατά 20% και η προοπτική είναι να φτάσουν τα €142!

Επίσης, θυμίζουμε ότι η προσωρινή διοίκηση του επαγγελματικού ταμείου αποτελείται από συνδικαλιστές της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ) της διασπαστικής ομοσπονδίας των ιατρικών επισκεπτών και της ένωσης συνταξιούχων καθώς και από συνδικαλιστές της μειοψηφίας της ΟΕΦΣΕΕ. Είναι όλοι αυτοί που συνασπίστηκαν απέναντι στην ομοσπονδία μας και συνεργάστηκαν με τους μηχανισμούς της κυβέρνησης και του υπουργείου εργασίας, για να πετύχουν την ιδιωτικοποίηση του ταμείου μας. Όλοι αυτοί που παραπλάνησαν τους συναδέλφους μας, ότι έτσι «σώζεται» το ταμείο μας και πανηγύριζαν λέγοντας ότι το ταμείο «γυρνά στα χέρια των εργαζόμενων».

Να τι «γυρνά στα χέρια μας»! Οι απώλειες και οι περικοπές!

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όλα όσα είχε επισημάνει η κλαδική μας ομοσπονδία, όταν έδινε τη μάχη, όλο το προηγούμενο διάστημα, για να μη μετατραπεί το ταμείο μας σε ΝΠΙΔ.

Δεν παραιτούμαστε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με όλα τα μέσα, για να διατηρηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης, για ένα ταμείο επικουρικό και όχι επαγγελματικό, ενταγμένο στα πλαίσια της κοινωνικής ασφάλισης, για να κρατήσουμε συντάξεις, παροχές και δικαιώματα, όπως τα έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα. Για να συνεχίσουν να πηγαίνουν τα παιδιά μας κατασκήνωση!

Σε αυτό τον αγώνα καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου.

Δεν τους χαρίζουμε τίποτα! Διεκδικούμε όλα όσα δικαιούμαστε!

Η προσωρινή διοίκηση του ταμείου, ας το πάρει αυτό υπόψη!  



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ