Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:57                                                                                                                                                       ΑΘΗΝΑ 25/09/2013 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι – εργαζόμενοι στον ΣΥ.ΦΑ.Χ., 

Τον Ιούλιο υπογράφηκε επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας από το κλαδικό σωματείο Χανίων και τον ΣΥ.ΦΑ.Χ., μια σύμβαση που έκανε πραγματικότητα την μείωση του μισθού σας.

Η «πρόταση» της εργοδοσίας για μείωση μισθών είχε έρθει πολλούς μήνες πριν. Αρχικά το σωματείο είχε αποφασίσει, μέσω Γ.Σ. και Δ.Σ., να μην υπογραφεί καμία μείωση. Τις αποφάσεις αυτές στήριξε και ενίσχυσε η ομοσπονδία μας στα πλαίσια της μάχης που δίνουμε σε όλο τον κλάδο για την αναχαίτιση της κυβερνητικής-εργοδοτικής επίθεσης, τη διατήρηση των μισθών και όλων των δικαιωμάτων που έχουμε κατακτήσει μέσα από την κλαδική συλλογική σύμβαση του 2009 και την υπογραφή νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης που να κατοχυρώνει και να διατηρεί αυτά τα δικαιώματα.

Στην πορεία, όμως, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου άλλαξε στάση, υιοθέτησε την επιχειρηματολογία της εργοδοσίας, αποφάσισε να υπογράψει την μείωση των μισθών μέσα από την επιχειρησιακή σύμβαση και προσπάθησε με κάθε τρόπο να περάσει αυτή την αντίληψη και στους εργαζόμενους του ΣΥ.ΦΑ.Χ. Καταλυτικός σε αυτή τη διαδικασία ήταν ο ρόλος του προέδρου του σωματείου, ο οποίος εργάζεται στο ΣΥ.ΦΑ.Χ.

Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ομοσπονδία μας και δύο από τα μέλη του ΔΣ του κλαδικού σωματείου Χανίων (Ν. Ξηράκης – εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της ΟΕΦΣΕΕ και Γ. Μαραμπουτάκης) δώσαμε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να αποκρούσουμε τα εργοδοτικά σχέδια και να μην υπογραφεί μείωση μισθών. Έτσι αντιμετωπίσαμε την Ένωση Προσώπων και καταφέραμε να διαλυθεί, αποδεικνύοντας ότι η εργοδοσία δεν είναι ανίκητη, ότι τα σχέδια της ανατρέπονται αρκεί να υπάρχει αποφασιστικότητα και προσανατολισμός στην υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων.

Συνάδελφοι,

Ξέρουμε πολύ καλά ότι κανένας από εσάς δεν θέλησε πραγματικά να μειωθεί ο μισθός του. Καταλαβαίνουμε κάτω από ποιές συνθήκες και με ποιο τρόπο «πήρατε» αυτή την απόφαση. Τώρα βλέπετε τις συνέπειες στη ζωή σας. Η εργοδοσία, όμως, δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Η επίθεση στα δικαιώματα μας θα συνεχιστεί. Αυτό δείχνουν, εξάλλου, και τα νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που ψηφίζονται αλλά και η ίδια μας η πείρα από τους χώρους δουλειάς στον κλάδο μας και σε άλλους κλάδους. Κανένας εργοδότης δεν σταμάτησε απλά σε μια μείωση μισθών. Επιδίωξή τους είναι να μας κάνουν όσο πιο φθηνούς και ευέλικτους μπορούν.
Επειδή, λοιπόν, υπάρχει και η επόμενη μέρα, χρειάζεται έστω και τώρα να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, να μην νομιμοποιηθεί στη συνείδησή σας η συγκεκριμένη σύμβαση – μείωση μισθών, να οργανώσετε με καλύτερους όρους και προσανατολισμό  τα επόμενα βήματα σας για την ανατροπή αυτής της αρνητικής εξέλιξης  στην πράξη και για την αναχαίτιση των αντεργατικών σχεδιασμών που έρχονται.

Υπάρχει η πείρα του αγώνα από συναδέλφους μας σε χώρους δουλειάς σε όλη την Ελλάδα, που δίνουν τη μάχη μαζί με την κλαδική Ομοσπονδία απέναντι στις ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις με μείωση μισθών.

Η Ομοσπονδία του κλάδου είναι δίπλα σας για να συμβάλει στην αξιοποίηση αυτής της πείρας και  να στηρίξει τις αποφάσεις που θα πάρετε, για να υπερασπίσετε τα μεροκάματα, τα δικαιώματα και τη ζωή σας.



Η Διοίκηση