Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:53                                                                                                                                               ΑΘΗΝΑ 18/09/2013
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ - ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝ. ΕΠΑΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ
TRADE UNION OF MEDICINE, COSMETICS, & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA, PIRAEUS & ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56 1ος όροφος, γρ. B 104 32  Αθήνα, τηλ. 210 52.32.760 – fax. 210 52.47.494
e-mail:syndfarm@yahoo.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του ομίλου, που προσπαθεί, ακόμα και με αθέμιτα μέσα, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, για να τους εξαναγκάσει να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση των μισθών τους και να αποδεχτούν σιωπηρά την κατάργηση των αμοιβών των υπερωριών και τη μείωση των ημερών της άδειας.

Δε σέβονται καν τις αποφάσεις της Γ.Σ. των εργαζόμενων, χρησιμοποιούν την τρομοκρατία και τον εκβιασμό για να πετύχουν το στόχο τους, προσπαθούν να απαξιώσουν την επιτροπή των εργαζόμενων του ομίλου, το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία του κλάδου.

Το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. προχώρησε, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων, στη μετατροπή όλων των επιδομάτων (επίδομα γάμου κ.α.) που προβλέπει η συλλογική σύμβαση των εργαζόμενων στο φάρμακο, σε «επίδομα ελευθεριότητας εργοδότη», προκειμένου να μη θεωρούνται ως κατακτημένα δικαιώματα μέσα από την κλαδική σύμβαση. 
Όλα αυτά σε μια επιχείρηση που δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα (μέχρι πέρυσι είχε κέρδη). Είναι προφανές ότι η εργοδοσία θέλει απλώς να υλοποιήσει τα αντεργατικά μέτρα, για να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε φθηνό εργατικό δυναμικό.  
 
Οι εργαζόμενοι του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, μαζί με την 5μελή επιτροπή που έχουν εκλέξει για να τους εκπροσωπεί, αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή απέναντι στους σχεδιασμούς και στην τακτική της εργοδοσίας και αποφάσισαν μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις να μη δεχτούν τις εργοδοτικές «προτάσεις», να επιστρέψουν τις ατομικές συμβάσεις που τους μοίρασαν, να δώσουν τη μάχη για τα δικαιώματά τους, για τους ίδιους και τις οικογένειές τους!

Πρόκειται για μια μάχη που αφορά ολόκληρο τον κλάδο, αφού η εφαρμογή των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων βρίσκεται στα σχέδια των εργοδοτών του κλάδου συνολικά, απλά κάποιοι πρέπει να είναι οι «λαγοί» που θα δείξουν το δρόμο. Άλλωστε, για ποιο λόγο οι εργοδότες του κλάδου δεν υπογράφουν τη συλλογική σύμβαση; Ας βγάλει ο κάθε συνάδελφος τα συμπεράσματά του.

Η αντεργατική λαίλαπα και η επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζόμενων.
Οι εργαζόμενοι του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. και η επιτροπή τους δεν είναι μόνοι τους στη δύσκολη μάχη που δίνουν. Έχουν δίπλα τους από την πρώτη στιγμή το Συνδικάτο και την Ομοσπονδία του κλάδου.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις αποφάσεις των εργαζόμενων στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε συντονισμό, ενότητα και αλληλεγγύη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
·        ΣΤΑ ΜΜΕ.
·        ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
·        ΣΤΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΦΑΣΥΝ.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ