Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:83                                                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 11/10/2013


6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013 – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Εργοδοσία και κυβέρνηση ετοιμάζονται για νέο γύρο επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό. Η βαρβαρότητά τους δεν πρόκειται να σταματήσει κι ας λένε ότι δεν θα πάρουν νέα μέτρα. Ήδη μπαίνουν σε εφαρμογή αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί το προηγούμενο διάστημα και στα σκαριά έχουν κι άλλα.

Η «ανάπτυξή» τους σημαίνει εξαθλίωση για μας και τις οικογένειές μας. Σημαίνει φοροεπιδρομή στο πενιχρό εισόδημά μας, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σε ό,τι έχουμε αποκτήσει με τον ιδρώτα μας. Σημαίνει παραπέρα ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας, να πληρώνουμε ακόμα πιο ακριβά την εκπαίδευση των παιδιών μας, την ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη – να δίνουμε 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο. Σημαίνει διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, τσάκισμα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που μας έχουν απομείνει, σφαγιασμό κύριας και επικουρικής σύνταξης. Σημαίνει μισθούς και μεροκάματα πείνας, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και στρατιές ανέργων.

Μας θέλουν όσο πιο φτηνούς γίνεται και ό,τι «εξοικονομούν» από εμάς να το προσφέρουν ως «κίνητρο» και «διευκόλυνση» στην πλουτοκρατία, στη μεγαλοεργοδοσία. Μας θέλουν ανοργάνωτους, μακριά από τη συλλογική πάλη και διεκδίκηση, τον καθένα μόνο του – έρμαιο στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, με ατομικές συμβάσεις.

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Μέχρι σήμερα, οι εργοδότες του κλάδου δεν υπογράφουν τη συλλογική μας σύμβαση. Σε πολλούς χώρους δουλειάς οι εργοδότες πιέζουν ασφυκτικά για υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις, αφού δεν μπορούν μονομερώς να αλλάξουν τους ατομικούς όρους, στους οποίους έχει περιέλθει η κλαδική συλλογική σύμβαση. Υπάρχουν επιχειρήσεις, όπως η ΦΑΡΜΑΛΟΥΞ, όπου οι εργαζόμενοι κάτω από την πίεση υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις. Σε άλλες επιχειρήσεις, όπως ΠΕΙΦΑΣΥΝ, Συνεταιρισμοί σε Βόλο και Βέροια, οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη τους για να μην περάσουν οι ατομικές συμβάσεις και οι μειώσεις μισθών. Οι εργαζόμενοι στην ΚΛΕΒΑ παλεύουν, γιατί είναι μήνες απλήρωτοι.

Η όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και οι αναδιαρθρώσεις που κάνουν, για να βελτιώσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά τους, οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη πίεση προς τους εργαζόμενους, σε απολύσεις, σε χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων.

Χαμένα δικαιώματα και παροχές, μείωση συντάξεων μετράμε και στην επικουρική μας ασφάλιση με την υλοποίηση ενός ακόμα αντιασφαλιστικού νόμου και τη μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης - ΝΠΙΔ.  

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας εξαθλιώσουν! Αποφασιστικά πρέπει να δώσουμε αυτό το μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση, στην πλουτοκρατία και τους πολιτικούς της υπηρέτες. Στους εγκληματίες, φασίστες – ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που εξυπηρετούν με τον πιο ακραίο και δολοφονικό τρόπο τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του μόχθου των εργαζόμενων και το σύστημά τους.

Απαντάμε, νεκρώνοντας τους χώρους δουλειάς στις 6 Νοέμβρη. Να νιώσουν την ανάσα μας και τη δύναμή μας!

Διεκδικούμε την υπογραφή της κλαδικής μας σύμβασης με όλα τα κατοχυρωμένα μέχρι σήμερα δικαιώματά μας. Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, συντάξεις και παροχές, τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Βάζουμε εμπόδια στην υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων.

Η απεργία στις 6 Νοέμβρη πρέπει να σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις. Με οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, με μαζικοποίηση των σωματείων και ενεργή συμμετοχή των εργαζόμενων, με αποδυνάμωση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και όλων εκείνων που σπέρνουν αυταπάτες, ότι τα προβλήματά μας θα λυθούν εύκολα και απλά με μια αλλαγή στην κυβέρνηση, με άλλη διαχείριση, «δια αντιπροσώπου».

Προοπτική αισιόδοξη για τους εργαζόμενους και το λαό μπορεί να δώσει η οργάνωση της πάλης με όρους ρήξης και ανατροπής των εκμεταλλευτών και της βαρβαρότητάς τους. Δεν είναι εύκολος αυτός ο δρόμος, αλλά είναι ο μόνος που μπορεί να μας οδηγήσει σε μικρότερα ή μεγαλύτερα αποτελέσματα σήμερα και στην οριστική διέξοδο αύριο.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε όλα τα σωματεία, τις επιτροπές και τους εργαζόμενους του κλάδου να συζητήσουν, να αποφασίσουν και να οργανώσουν την απεργία στις 6 Νοέμβρη. Να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της.




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ