Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:243                                                                                                          ΑΘΗΝΑ 30/03/2014



ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ – ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

(Στην Αθήνα 10π.μ. Ομόνοια – προσυγκέντρωση 9π.μ. στα γραφεία της ΟΕΦΣΕΕ)


Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Συμμετέχουμε μαζικά, οργανωμένα, αποφασιστικά και μαχητικά στην απεργία, την Τετάρτη 9 Απρίλη. Δίνουμε, έτσι, την απάντηση που πρέπει σε:
·       Κυβέρνηση που συμφώνησε με την Τρόικα να προχωρήσουν παραπέρα στην εξαθλίωσή μας. Πλήττουν ακόμα περισσότερο το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας, με κατάργηση των τριετιών και των οικογενειακών επιδομάτων. Δίνουν στους εργοδότες το δικαίωμα να προσλαμβάνουν μακροχρόνια άνεργους, πληρώνοντας το 50% της προϋπηρεσίας τους. Χρησιμοποιούν, δηλαδή, τους άνεργους συναδέλφους μας ως μοχλό πίεσης, για να ρίξουν ακόμα πιο κάτω τους μισθούς μας. Μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών και ο λογαριασμός έρχεται σε μας για άλλη μια φορά με πετσόκομμα των κοινωνικών παροχών και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ενισχύουν τη δραστηριότητα των μονοπωλίων στο φάρμακο, στα τρόφιμα και αλλού με διάλυση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, εις βάρος της υγειάς και της ποιότητας ζωής των εργαζόμενων. Αυτά έχουν αποφασιστεί στα πλαίσια του ΟΟΣΑ, είναι οι αναγκαίες για την «ανάπτυξη» μεταρρυθμίσεις.
·       Εργοδότες, που δεν υπογράφουν μέχρι σήμερα τη συλλογική σύμβαση εργασίας, αξιοποιώντας το νομοθετικό οπλοστάσιο που τους προσφέρεται. Που μας πιέζουν μέσα στους χώρους δουλειάς για υπογραφή ατομικών συμβάσεων, για δουλειά το Σάββατο, που στέλνουν εκατοντάδες συναδέλφους μας στην ανεργία σταδιακά και ανάλογα με τις αναδιαρθρώσεις που κάνουν στις επιχειρήσεις τους.
·       Ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που υπέγραψε – παραμονές της απεργίας – μια κατάπτυστη και μόνο κατ’ όνομα ΕΓΣΣΕ, που νομιμοποιεί τα 586 και τα 511 ευρώ μικτά, τη τζάμπα εργασία μέσα από τα διάφορα προγράμματα απασχόλησης, δήθεν για την αντιμετώπιση της ανεργίας και διαμορφώνει κοινούς στόχους με τους βιομήχανους και τη μεγαλοεργοδοσία, για την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη. Τα συγχαρητήρια του Βρούτση και του ΣΕΒ για τη συγκεκριμένη «σύμβαση» μιλάνε από μόνα τους για το τι σημαίνει για τους εργαζόμενους.    



Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα που εξελίσσεται δεν αφήνει κανέναν ανέγγιχτο. Κανένας εργασιακός παράδεισος δεν μπορεί να υπάρχει για πάντα μέσα στην κόλαση, καμιά όαση δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των εργαζόμενων μέσα στην έρημο. Έτσι κι αλλιώς, ακόμα και όσοι από εμάς έχουν ακόμα δουλειά και πληρώνονται κανονικά, έχουν πληγεί από χαράτσια, από την ακρίβεια στο ηλεκτρικό, στο πετρέλαιο, στα καύσιμα, από απλήρωτα δάνεια, από τις δραματικές περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  

Κανένας εφησυχασμός και καμιά αναμονή δεν μπορεί να υπάρξει πια. Καμιά αυταπάτη ότι τα πράγματα θα αλλάξουν εύκολα και ανώδυνα, αν ακολουθηθεί μια άλλη συνταγή, ένας άλλος τρόπος διαχείρισης. Οι ίδιες οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι με μνημόνια και χωρίς μνημόνια, με πλεόνασμα και χωρίς πλεόνασμα, τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίζονται, γιατί αυτές είναι οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων. Έτσι εξασφαλίζουν την κερδοφορία τους. Αυτή είναι η ανάπτυξη που όλοι επικαλούνται. Αυτή την ανάπτυξη, όποια μορφή ή διάρκεια και αν έχει, θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά εμείς οι εργαζόμενοι. Όπως πληρώσαμε και την προηγούμενη, όπως πληρώσαμε και την κρίση.

Πρέπει να πούμε: φτάνει πια! Δε ματώνουμε άλλο για τα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών!

Έχουμε ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και στις οικογένειές μας να αντιπαρατεθούμε με τη λογική της υποταγής και της αναμονής αλλά και με τις καλλιεργούμενες αυταπάτες, να αφήσουμε στην άκρη τη λογική της ανάθεσης. Να καταδικάσουμε τις δυνάμεις που διαχρονικά υπονομεύουν με τη στάση τους τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και τώρα υπονομεύουν και τούτη την απεργία. Είναι οι δυνάμεις που βρίσκονται στην ηγεσία της ΓΣΕΕ. Να αντιταχθούμε και σε κείνες τις δυνάμεις που αποπροσανατολίζουν τους αγώνες, που τους δίνουν περιεχόμενο ξένο προς τις πραγματικές ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζόμενων, που θέλουν να εντάξουν τους εργατικούς αγώνες στα διάφορα κυβερνητικά και διαχειριστικά σχέδια των αφεντικών και των κομμάτων τους. Στον κλάδο μας αυτές οι δυνάμεις πάνε χέρι – χέρι στα κρίσιμα ζητήματα, συνδιαλέγονται με την εργοδοσία, υποστηρίζουν μερίδα της, την «ελληνική φαρμακοβιομηχανία», ευθύνονται για τη διάσπαση του κλάδου και για τη μετατροπή του επικουρικού μας ταμείου σε επαγγελματικό, με τις γνωστές συνέπειες – απώλειες για τους συναδέλφους, ασφαλισμένους.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Χτίζουμε κίνημα ισχυρό, για να μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε και να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε και όσα μας ανήκουν, γιατί με τη δουλειά μας τα δημιουργούμε.

Η απεργία στις 9 Απρίλη είναι σημαντικός σταθμός στο μακρύ και δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Με τη συζήτηση μέσα στους χώρους δουλειάς, την οργάνωση, τη μαζική συμμετοχή θα χαράξουμε το δρόμο της πάλης με χαρακτηριστικά αντίστοιχα της δύναμής μας και των σύγχρονων απαιτήσεων. Πάλη προσανατολισμένη στα συμφέροντα και στις ανάγκες των εργαζόμενων και στην ικανοποίησή τους.       


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ