Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)                   Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, emailomosfarm@yahoo.gr blogoefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:250                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 17/4/2014

Προς
Σωματεία και εργαζόμενους του κλάδου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Συνάδελφισσες – συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 28/4/2014 στις 3.00 μ.μ. στα γραφεία του ΣΦΕΕ, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση – διαπραγμάτευση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας του κλάδου. Η τελευταία συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στις 14/11/2013, όπου οι φαρμακοβιομήχανοι είχαν αρνηθεί για ακόμα μια φορά την υπογραφή οποιασδήποτε κλαδικής συλλογικής σύμβασης.

Όπως και η τελευταία, έτσι και αυτή η συνάντηση με τους εκπροσώπους των φαρμακοβιομηχάνων (ΣΦΕΕ) θα γίνει από κοινού. Θα είναι εκεί, δηλαδή, η κλαδική ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ), η ομοσπονδία ιατρικών επισκεπτών (ΠΟΙΕ) και η πανελλήνια ένωση φαρμακοποιών (ΠΕΦ), σε μια προσπάθεια να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος των συλλογικών συμβάσεων του κλάδου, όπως υπογράφονται από την καθεμιά από τις παραπάνω συνδικαλιστικές οργανώσεις, αφού όλες έχουν λήξει και μέχρι σήμερα καμιά δεν έχει υπογραφεί από τους εργοδότες.

Σε συνάντηση που είχε η ομοσπονδία μας (ΟΕΦΣΕΕ) με την ΠΟΙΕ, στα γραφεία μας, στις 5/4/2014, συζητήσαμε για την τεράστια σημασία που έχει η υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και για την ανάγκη να πάρουν στα χέρια τους αυτή την υπόθεση όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου και να οργανώσουν την πάλη τους για το σκοπό αυτό. Είναι ευθύνη της κάθε ομοσπονδίας, καταρχήν, να βοηθήσει αποφασιστικά την οργάνωση αυτής της πάλης. Επίσης, ανανεώσαμε όσα είχαμε συμφωνήσει τον περασμένο Νοέμβρη, δηλαδή ότι η ΟΕΦΣΕΕ υπογράφει σύμβαση για εργάτες και υπαλλήλους των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και η ΠΟΙΕ για ιατρικούς επισκέπτες και ότι δεν πρόκειται να πάμε πίσω από τις τελευταίες συμβάσεις που η κάθε μια συνδικαλιστική οργάνωση έχει υπογράψει. Σε αυτό το πλαίσιο συμφώνησε και η ΠΕΦ, για ότι αφορά τους επιστήμονες φαρμακοποιούς που εργάζονται στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, και με αυτό πάμε στην κοινή συνάντηση με τους φαρμακοβιομήχανους.

Συνάδελφισσες – συνάδελφοι,

Με δεδομένο ότι η σύμβαση είναι θέμα συσχετισμού δύναμης και όχι απλά διαπραγμάτευσης και η μάχη για την υπογραφή της είναι υπόθεση όλων μας και όχι μιας διαπραγματευτικής ομάδας, η ΟΕΦΣΕΕ καλεί σωματεία και εργαζόμενους του κλάδου να δώσουν το παρόν στη συνάντηση με το ΣΦΕΕ στις 28 Απρίλη. Να δώσουμε στην εργοδοσία το μήνυμα του κλάδου και να συνεχίσουμε στο δρόμο της οργάνωσης του αγώνα μας για τις συλλογικές συμβάσεις. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ