Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:310                                                                                                              ΑΘΗΝΑ 11/06/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία των συνταξιουχικών οργανώσεων, στις 19 Ιούνη 6μ.μ. στα Προπύλαια.
Η νέα επίθεση κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης, που ετοιμάζεται από το μεγάλο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες, μας αφορά όλους.   
Κανένας δεν πρόκειται να μείνει ανέγγιχτος από το επερχόμενο νέο πετσόκομμα των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τις παραπέρα περικοπές των παροχών στην υγεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και των επιδομάτων που έχουν απομείνει για τους άνεργους, τα ΑμΕΑ, τη στέγη – κατοικία.
Ήδη μειώνονται από τον Ιούλη οι επικουρικές συντάξεις, μέχρι να καταργηθούν πλήρως, ενώ από το Γενάρη θα χτυπηθούν ξανά οι κύριες.
Στόχος των βιομήχανων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών και του κράτους τους είναι να απαλλαγούν από το δήθεν κόστος της κοινωνικής ασφάλισης, από την όποια υποχρέωση έχουν απέναντι στους μοναδικούς παραγωγούς του πλούτου, τους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλειάς.
Μας θέλουν τελείως απροστάτευτους, φτηνούς και εκμεταλλεύσιμους, να μας χρησιμοποιούν όπως και όποτε θέλουν προς όφελος της κερδοφορίας τους. Αυτή είναι η «ανάπτυξή» τους, δε χωράει τις δικές μας ανάγκες, ούτε τα στοιχειώδη δικαιώματά μας.
Ταυτόχρονα ανοίγουν πάνω στις δικές μας πλάτες νέους δρόμους κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από την ιδιωτική και επαγγελματική ασφάλιση, κατεύθυνση αποφασισμένη και σχεδιασμένη εδώ και χρόνια στα πλαίσια της Ε.Ε.
Στον κλάδο μας ζούμε ήδη τις συνέπειες από την κατάργηση των ΒΑΕ. Επίσης, έχουμε δείγματα γραφής για το τι σημαίνει επαγγελματική ασφάλιση, αφού το ΤΕΑΥΦΕ έχει μετατραπεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο σε ΝΠΙΔ – επαγγελματικό ταμείο, που λειτουργεί βάσει ατομικών μερίδων, δηλ. συγκεκριμένων εισφορών αλλά μη εγγυημένων παροχών. Μέσα σε αυτό το διάστημα – ακριβώς στη λογική της επαγγελματικής ασφάλισης – καταργήθηκαν παροχές και δικαιώματα των συναδέλφων μας – ασφαλισμένων, όπως οι κατασκηνώσεις και τα δάνεια, οι συντάξεις μειώθηκαν, ενώ από την αναλογιστική μελέτη προβλέπεται η μέση σύνταξη να φτάσει τα 140 ευρώ! Το δε εφ’ άπαξ συνεχίζει να δίνεται πετσοκομμένο κατά 64% και από το νέο ταμείο ΤΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ!
Ζούμε τις συνέπειες των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν βρει όλα αυτά τα χρόνια σταθερούς υποστηριχτές στις συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές οι δυνάμεις μπήκαν μπροστά, για να μετατραπεί το ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ – επαγγελματικό ταμείο, ερήμην των εργαζόμενων του κλάδου. Προσπαθούν, μάλιστα, κόντρα στην ίδια την πραγματικότητα, να μας πείσουν ότι «το ταμείο σώθηκε», ότι «γύρισε στα χέρια των εργαζόμενων»!
Έχουμε αρκετή πείρα. Μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα και να οργανώσουμε την πάλη μας για την προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Να μην επιτρέψουμε σε εργοδοσία και κυβέρνηση να διαλύσουν την κοινωνική ασφάλιση που καταχτήθηκε με τους αγώνες και το αίμα της τάξης μας. Το χρωστάμε στον εαυτό μας, στις προηγούμενες και στις επόμενες γενιές. Να βγούμε στην αντεπίθεση, με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και να διεκδικήσουμε ενιαίο, υποχρεωτικό, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
   

19 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ.- ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ