Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:307                                                                                                              ΑΘΗΝΑ 05/06/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή το ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΙΕ – ΦΣΕΚ ΣΤΙΣ 31/5/2014, που υποτίθεται ότι μας κοινοποιήθηκε, αλλά τελικά ήρθε τυχαία στα χέρια μας, θα θέλαμε να σχολιάσουμε τα εξής:
·        Στις 2/6/2014, κατά την παράσταση στο ΣτΕ για την προσφυγή της ΟΕΦΣΕΕ κατά της Υπουργικής απόφασης μετατροπής του ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ, ήταν παρών από την πλευρά του ΤΕΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ, μαζί με τον κ. Κονιδάρη και τους υπόλοιπους εκπροσώπους του επαγγελματικού ταμείου, και ο πρόεδρος της ΠΟΙΕ – ΦΣΕΚ Στ. Νουχάκης.  Από κοινού δίνουν τη «μάχη» τους.
·        Ο πρόεδρος της ΠΟΙΕ – ΦΣΕΚ είναι μέλος του προσωρινού ΔΣ του ΤΕΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ που έχει ορίσει τον κ. Κονιδάρη  ως εντεταλμένο σύμβουλο. Ο δε Γ.Γ. της ΠΟΙΕ – ΦΣΕΚ Α. Κατραμαδάκης είναι αναπληρωματικό μέλος αυτού του προσωρινού ΔΣ.
·        Ο πρόεδρος της ΠΟΙΕ – ΦΣΕΚ πριν τη συνεργασία του με τη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΠ), οπού ανήκει και ο Γ.Γ. της ΠΟΙΕ – ΦΣΕΚ, ήταν στέλεχος της ΠΑΣΚΕ μαζί με τον κ. Κονιδάρη.
·        ΠΑΣΚΕ, ΑΠ και ΔΑΚΕ στήριζαν την πολιτική των «επενδύσεων» της περιουσίας των ταμείων, δηλ. το τζογάρισμα, «γιατί τα λεφτά δεν μπορούν να μένουν στο σεντούκι…». Επίσης, όλοι υποστήριζαν την ίδρυση επαγγελματικών ταμείων, εδώ και χρόνια. Όλοι μαζί συνασπίζονταν απέναντι στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που πλειοψηφούν στην κλαδική ομοσπονδία ΟΕΦΣΕΕ. Και όλοι μαζί με τον κ. Κονιδάρη  προχώρησαν στη μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε ΝΠΙΔ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας και τη ΓΣΕΕ, ερήμην των εργαζόμενων του κλάδου. Και συνεχίζουν.
Όψιμα, λοιπόν, και μάλλον παραπλανητικά η νέα ηγεσία της ΠΟΙΕ – ΦΣΕΚ, που στην ουσία αποτελεί ανασύνθεση της παλιάς, προσπαθεί να διαχωρίσει τη θέση της από τον κ. Κονιδάρη, ενώ υπηρέτησαν και υπηρετούν από κοινού τους ίδιους στόχους, την ίδια πολιτική.
Θέτουμε τα σχόλιά μας στην κρίση των εργαζόμενων και των συνταξιούχων του κλάδου και τους αφήνουμε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Επισυνάπτουμε και το εν λόγω πρακτικό απόφασης.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ