Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
  ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:404                                                                                                              ΑΘΗΝΑ 04/11/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Νοέμβρη, με πολύ μεγάλη επιτυχία, το πανελλαδικό συλλαλητήριο που κηρύχθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα. Εκατοντάδες σωματεία από όλη τη χώρα, από όλους τους κλάδους, έδωσαν δυναμικό παρόν, έχοντας πρωτοστατήσει για την επιτυχία του όλο το προηγούμενο διάστημα, φτάνοντας τις 1000 αποφάσεις σωματείων και μαζικών φορέων πανελλαδικά για συμμετοχή.  
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο διάστημα που μας πέρασε έκαναν προσπάθεια να φτάσουν σε κάθε χώρο δουλειάς σε όλη την Ελλάδα. Να ανοίξουν με κάθε εργαζόμενο τη συζήτηση για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, τη μερική απασχόληση, την ασφάλιση, τα χαράτσια, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κάλεσαν κάθε εργαζόμενο να πάρει τη θέση του στον αγώνα για να διεκδικήσει τη ζωή που του κλέβουν, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι δίνοντας τη μάχη της προετοιμασίας αλλά και συμμετέχοντας στο ίδιο το συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Στον κλάδο μας έγινε αντίστοιχη προσπάθεια με κάλεσμα και προκήρυξη 24ωρης απεργίας από την ΟΕΦΣΕΕ που επίσης αγκαλιάστηκε από συνδικαλιστές και εργαζόμενους του κλάδου. Χαρακτηριστικά 14 σωματεία του κλάδου πήραν απόφαση για συμμετοχή και πάλεψαν για την επιτυχία του συλλαλητηρίου πανελλαδικά. Ενώ πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές που ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα μας, μαζικοποιώντας τα μπλοκ της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής αλλά και των αντίστοιχων περιοχών από την επαρχία. 
 
Συνάδελφοι,
Το συλλαλητήριο αυτό αποτέλεσε ένα σοβαρό σταθμό και η επιτυχία του είναι παρακαταθήκη για τη συνέχιση του αγώνα μας. Μπροστά μας έχουμε μεγάλες μάχες και δε χωράει καμία επανάπαυση. Ένας ακόμα κρίσιμος σταθμός είναι και 24ωρη απεργία της στις 27 Νοέμβρη που πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την επιτυχία της. Για άλλη μια φορά να φτάσει η φωνή μας σε κάθε τόπο δουλειάς, να καλέσουμε κάθε συνάδελφο να μη δεχτεί να ζήσει τη ζωή που του ετοιμάζουν στις ουρές της ανεργίας και στα όρια της πείνας. Να απαντήσουμε όπως αρμόζει, διεκδικώντας υπογραφή ΣΣΕ, εγγύηση για τις συντάξεις και τις παροχές, κάλυψη των ανέργων.
Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!
Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!


Στη ηλεκτρονική διεύθυνση  https://plus.google.com/111424066969409429174/photos  υπάρχει, διαθέσιμο για αξιοποίηση, πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το συλλαλητήριο που ανανεώνεται συνεχώς.



Η Εκτελεστική Επιτροπή