Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Δήλωση του συναδέλφου Βαγγέλη Ζέρβα, ιατρικού επισκέπτη, συνδικαλιστή, για τα 16 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, είναι οι δυνάμεις με την πιο μαζική παρουσία στον ιδιωτικό τομέα. Το γεγονός αυτό είναι κρίσιμο γιατί ο ιδιωτικός τομέας, το βασικό πεδίο συγκρότησης της εργατικής τάξης, βρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια στο στόχαστρο κάθε αντιδραστικού μέτρου. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν δώσει πολλές μάχες τα τελευταία χρόνια σε πολλούς κρίσιμους κλάδους. Είναι δυνάμεις με ταξικό προσανατολισμό, με έμπρακτη διαφοροποίηση από την συνδικαλιστική γραφειοκρατία και ξεκάθαρες θέσεις για θεμελιώδη ζητήματα όπως είναι οι αριστερές κυβερνήσεις και η Ε.Ε. 

Για αυτό η συμπόρευση και κοινή δράση με το ΠΑΜΕ είναι καθήκον κάθε ταξικού συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενου που αγωνίζεται για τα εργατικά δικαιώματα, ανεξάρτητα από διαφορετικές προσεγγίσεις.  Πολύ περισσότερο σήμερα που σε μεγάλους κλάδους, όπως το φάρμακο και τα συναφή επαγγέλματα, η οργάνωση και πάλη της εργατικής τάξης έχει γίνει όρος για την επιβίωση της. Πολύ περισσότερο σήμερα που η συζήτηση και δράση για τις αναγκαίες τομές στο εργατικό κίνημα και την ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλισμού είναι πιο επιτακτική από ποτέ.  

Με την ευκαιρία του εορτασμού για τα 16 χρόνια του ΠΑΜΕ, εκφράζω τον ταξικό χαιρετισμό μου σε όλους τους συναδέλφους που αγωνίζονται μέσα από τις γραμμές του, τόσο στο φάρμακο αλλά και σε όλους τους κλάδους. Στο φάρμακο είχαμε και έχουμε κοινή πορεία, από την μάχη ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις στις φαρμακοβιομηχανίες, μέχρι την αντίσταση στην λεηλασία του ΤΕΑΥΦΕ και τις πρόσφατες μεθοδεύσεις για τα ωράρια στα φαρμακεία. Είναι ανάγκη το επόμενο διάστημα να δυναμώσει η προσπάθεια στον κλάδο για την ταξική οργάνωση και διεκδίκηση, να στηριχτεί η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε και να συσπειρωθούν τα ταξικά σωματεία και οι εργαζόμενοι γύρω της με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.




Βαγγέλης Ζέρβας, ιατρικός επισκέπτης, συνδικαλιστής στον κλάδο του φαρμάκου.