Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:513                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 27/04/2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Στις 20/4/2015 πραγματοποιήθηκε, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας μας, συνάντηση της ΟΕΦΣΕΕ και αντιπροσωπειών από σωματεία του κλάδου στην Αττική με αντιπροσωπεία των φαρμακοβιομηχάνων στα γραφεία του ΣΦΕΕ, με θέμα την κλαδική ΣΣΕ.
Η Ομοσπονδία μας είχε κοινοποιήσει στους εκπροσώπους των φαρμακοβιομηχάνων, αρκετό χρονικό διάστημα πριν τη συνάντηση, το σχέδιο ΣΣΕ που έχει επεξεργαστεί για το 2015, μετά από συζήτηση τόσο στο ΔΣ, όσο και με τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου. Το σχέδιο αυτό έχει σταλεί σε όλα τα σωματεία του κλάδου και έχει ως ελάχιστη βάση τη ΣΣΕ του 2009, ενώ θέτει και ορισμένα αιτήματα βελτίωσης της ζωής των εργαζόμενων του κλάδου και κάλυψης των εργαζόμενων με διάφορες εργασιακές σχέσεις που πληθαίνουν και στον κλάδο μας.
Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ απέναντι στα αιτήματα της Ομοσπονδίας μας που συνοψίζονται στο συγκεκριμένο σχέδιο ΣΣΕ, τοποθετήθηκαν γενικά, αντιτάσσοντας τα προβλήματα των επιχειρήσεών τους, την επισφαλή κατάσταση που επικρατεί, τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και την υπογραφή μιας κλαδικής σύμβασης προσαρμοσμένης σε όλα αυτά. Δεν έφεραν, ωστόσο, κάποια συγκεκριμένη πρόταση και μας παρέπεμψαν σε νέα συνάντηση μετά τις 13 του Μάη, όταν θα έχει συγκροτηθεί το νέο ΔΣ και οι αντίστοιχες επιτροπές του ΣΦΕΕ.
Η ΟΕΦΣΕΕ αλλά και οι συνάδελφοι από τα σωματεία που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, τονίσαμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή από την κλαδική ΣΣΕ του 2009. Ότι με κανέναν τρόπο δεν πρόκειται να συμβάλουμε στη νομιμοποίηση και κατοχύρωση, μέσα από την κλαδική σύμβαση, των εργασιακών ανατροπών που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.
Διεκδικούμε την αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που διαμορφώθηκε και θέτουμε τις βάσεις για την προοπτική να διεκδικήσουμε παραπέρα τις σύγχρονες και πραγματικές μας ανάγκες. Για το λόγο αυτό, οι όροι της Κλαδικής ΣΣΕ του 2009 είναι για μας το «πάτωμα» από το οποίο δεν θα δεχτούμε να πέσουμε.
Η μάχη για την υπογραφή της Κλαδικής ΣΣΕ είναι μπροστά μας και φαίνεται ότι μπαίνει σε νέα φάση. Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι του κλάδου πρέπει να συζητήσουν να προετοιμαστούν, να συμβάλουν στη μάχη αυτή με τον καλύτερο τρόπο, να την κάνουν δική τους υπόθεση. Έτσι κι αλλιώς, η ΣΣΕ είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων, δεν χαρίζεται, ούτε διευθετείται με νόμους «καλών», «φιλολαϊκών» κυβερνήσεων ήταν, είναι και θα είναι ζήτημα ταξικής πάλης και σύγκρουσης μεταξύ των συμφερόντων των εργαζόμενων και της εργοδοσίας, που δεν μπορούν να συναντηθούν.
Οργανώνουμε αποφασιστικά χωρίς αναμονές και αυταπάτες τη μάχη για τη διεκδίκηση Κλαδικής ΣΣΕ στα όρια που έχουμε θέσει.
Δίνουμε αυτό το μήνυμα και με τη συμμετοχή μας στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όπου συντάσσεται και η Ομοσπονδία μας.


Η Διοίκηση