Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ &ΣΥΝ. ΕΠΑΓ ΕΛΛΑΔΑΣ
( ΟΕΦΣΕΕ  )
Χαλκοκονδύλη 56, τηλ 210 52.38.779 φαξ 210 52.47.494

ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. 519                                                                                         ΑΘΗΝΑ 8/5/2015





Τούτο το Μάη συμπληρώνονται 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των Λαών.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΜΚΟ επέλεξαν το Σάββατο 9 Μάη να διοργανώσουν στην Αθήνα ναρκωφεστιβάλ.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η ΟΕΦΣΕΕ θέλει να εκφράσει την καταδίκη της απέναντι σε κάθε προσπάθεια αποποινικοποίησης της χρήσης ναρκωτικών και την αντίθεσή της απέναντι σε όσους, με τη δράση και την ανοχή τους, υπερασπίζονται την αντιεπιστημονική θέση για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά».  

Δεν είναι η χρήση ναρκωτικών «ελεύθερη επιλογή». Η χρήση και η εξάρτηση είναι ανελευθερία, γιατί ο άνθρωπος υποτάσσεται στο κυνήγι της ουσίας που κάνει χρήση. Η χρήση ναρκωτικών είναι ο δρόμος της παραίτησης από τη ζωή. Αυτό θέλουν όσοι μας στερούν τη μόρφωση, τη δουλειά, το μεροκάματο, τη διέξοδο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Εμείς θέλουμε μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.

Θεωρούμε ότι είναι καθήκον για τα εργατικά σωματεία, για κάθε εργαζόμενο που μάχεται για τα δικαιώματά του, τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών του, να μην αφήνει αναπάντητες τέτοιες ενέργειες και τέτοιες αντιλήψεις που ως μόνη «ελευθερία» για το λαό αναγνωρίζουν αυτή της «παραμύθας» και των «ψεύτικων παραδείσων».


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ