Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΥΛΩΝΑ
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Θήβας ___/___, Βιβλ. Σωμ. 23/2002
ΜΕΛΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ 
ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
τηλ. 6936634665, email: synfarmeva@gmail.com, fax: 2105247494
Θήβα 31/07/2015

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι στην εταιρεία ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ,

Η μεγαλοεργοδοσία της εταιρείας συνεχίζει στο δρόμο της αντεργατικής βαρβαρότητας, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι δε δίνει δεκάρα για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Αμέσως μόλις άνοιξε μετά από τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές, πέταξε στο δρόμο της ανεργίας άλλον ένα συνάδελφό μας – από τον εργολάβο – και περίπου 15 (σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε ως σήμερα) από τα γραφεία, προσθέτοντάς τους σε αυτούς τους συναδέλφους που αντί για καλοκαιρινή άδεια πήραν το χαρτί της απόλυσης στο τέλος του Ιούλη.

Ο συνάδελφος από τον εργολάβο, μάλιστα, απολύθηκε επειδή συμμετείχε και «παρακινούσε» κι άλλους στην απεργία που έγινε ενάντια στις απολύσεις, στις 6/8!

Η μεγαλοεργοδοσία, λοιπόν, τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, προκειμένου να σκύψουν το κεφάλι, να συμμορφωθούν «προς τας υποδείξεις» και να αποδεχτούν τα αντεργατικά της σχέδια, για να μειώσει κι άλλο το «κόστος», αξιοποιώντας, προφανώς, άλλες πιο φτηνές και ευέλικτες μορφές εργασίας.

Γι’ αυτούς είμαστε αναλώσιμοι, ένα «εμπόρευμα» που τους παράγει κέρδη. Ένας είναι ο δικός τους «θεός», το κέρδος. Γι’ αυτό μας θέλουν όλο και πιο φτηνούς, όλο και πιο υποταγμένους. Γι’ αυτό και οι κυβερνήσεις, η Ε.Ε., ως συνεπή πολιτικά επιτελεία της μεγαλοεργοδοσίας, των μεγαλοεπιχειρηματιών, νομοθετούν αδιάκοπα, για να περικόπτουν δικαιώματα από τους εργαζόμενους και να δίνουν περισσότερα προνόμια στους κεφαλαιοκράτες. Αυτό είναι το περιεχόμενο και της νέας αντεργατικής λαίλαπας, που συνεχίζει την προηγούμενη, με παραπέρα χτύπημα στους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, με σχέδια για την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.

Θα πάρουν, όμως, απάντηση. Συσπείρωση στο Συνδικάτο και οργάνωση της πάλης.

Προχωράμε σε 24ωρη απεργία στον Όμιλο, την Πέμπτη 3/9, με προοπτική κλιμάκωσης.  Όλοι μαζί απαιτούμε από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δουλειά και την ικανοποίηση των αναγκών μας.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Έχουμε τη δύναμη, γιατί όλα τα δημιουργούμε με τη δική μας δουλειά και σε εμάς ανήκουν.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ – ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ