Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:553                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 16/10/2015

22 ΟΚΤΩΒΡΗ: ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
12 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Στο νέο κύμα επίθεσης, οργανώνουμε τη δική μας απάντηση. Γινόμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων! Δε συνθηκολογούμε στο τσάκισμα της ζωής μας!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση του 3ου μνημονίου που συμφώνησε με την Ε.Ε., για χάρη των βιομήχανων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μονοπωλίων. Μαζί με όλα τα κόμματα των καπιταλιστών και τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα συμφέροντά μας ταυτίζονται με αυτά των αφεντικών, ότι πρέπει να «σωθεί η χώρα», να έρθει η «ανάπτυξη». Θέλουν τη συναίνεσή μας, για να τα σαρώσουν όλα, προκειμένου να θωρακίσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Η «παραγωγική ανασυγκρότηση», η ενίσχυση της «υγιούς επιχειρηματικότητας» και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων θα στηθεί πάνω στα ερείπια των εργατικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.
·       Καταργούν ΣΣΕ και προωθούν μέτρα για να κάνουν πιο φθηνούς και πιο ευέλικτους τους εργαζόμενους.
·       Καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, τις εργοδοτικές εισφορές, πάνε τη σύνταξη στα 67, συρρικνώνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ταυτόχρονα ενισχύουν την επαγγελματική και ιδιωτική ασφάλιση.
·       Ενισχύουν τη φοροληστεία των εργαζόμενων και την ίδια στιγμή μειώνουν τη φορολογία των μεγαλοεπιχειρηματιών.
·       Ιδιωτικοποιούν τη δημόσια περιουσία
·       Σχεδιάζουν το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην απεργία.
Αυτές είναι οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».
Σε αυτά τα πλαίσια οι φαρμακοβιομήχανοι, οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου, ντόπιοι και ξένοι, ξεδιπλώνουν την επίθεσή τους απέναντι στους εργαζόμενους με διάφορους τρόπους: απολύσεις, πιέσεις για μειώσεις μισθών, απληρωσιά, διαθεσιμότητες, άμεσο και έμμεσο εκφοβισμό στους χώρους δουλειάς, διάλυση του ωραρίου, μη υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ.
Επιπλέον, οι συνάδελφοι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΤΕΑΥΦΕ «απολαμβάνουν» τη μετατροπή του Ταμείου σε επαγγελματικό – ΝΠΙΔ, με κατάργηση των παροχών, μειώσεις των συντάξεων και καθυστέρηση 2,5 ετών στην καταβολή τους.  Είναι ένα από τα «έργα» των δυνάμεων του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού, που ως όχημα στον κλάδο έχει τη διασπαστική ΠΟΙΕ.
Απέναντι σε όλα αυτά αντιτάσσουμε:
Την οργάνωση των εργαζόμενων σε κάθε χώρο δουλειάς. Τη μαζικοποίηση των σωματείων μας και την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, τη συσπείρωση στην ταξική μας Ομοσπονδία. Συζητάμε συμμετέχουμε στις μαζικές διαδικασίες του κλάδου μας, παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις, βάζουμε εμπόδια στην εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων, αποκρούουμε κάθε εργοδοτική επίθεση στους χώρους δουλειάς, οργανώνουμε με καλύτερους όρους την πάλη μας για:
·       Υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει σύγχρονες ανάγκες μας, ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.
·       Καμία μείωση μισθών. Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Καμία παραβίαση του ορισμένου από την Συλλογική Σύμβαση ωραρίου εργασίας.
·       Να υπερασπιστούμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και του επικουρικού μας ταμείου ΤΕΑΥΦΕ
·       Κατάργηση όλων των μέτρων που αφορούν τη ζωή των εργαζόμενων και των οικογενειών τους, την παιδεία, την υγεία, τη φορολογία.
Οργανώνουμε την επιτυχία των συλλαλητηρίων 22 Οκτώβρη  και της απεργίας στις 12 Νοέμβρη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ