Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  572                                                                                         
                                                                                    Αθήνα 10/12/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 9/12/2015, παρέμβαση της ΟΕΦΣΕΕ, του κλαδικού Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής και συνταξιούχων του κλάδου στο ΔΣ του ΤΕΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του.

Οι εργαζόμενοι – ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι που συμμετείχαν, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους και τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί το επικουρικό Ταμείο μετά τη μετατροπή του σε επαγγελματικό – ΝΠΙΔ από το 2013. Η κατάσταση αυτή μεταφράζεται σε δραματικές μειώσεις στις συντάξεις – πάνω από 57% μέσα σε τρία χρόνια – και σε κατάργηση όλων των παροχών που υπήρχαν.

Στη διαμαρτυρία αυτή αλλά και στο ερώτημα για το ποια είναι η προοπτική για τις συντάξεις και τις παροχές στο επαγγελματικό – ΝΠΙΔ ΤΕΑΥΦΕ, ο πρόεδρος του ΔΣ, αφού επικαλέστηκε τη «βιωσιμότητα», την «εξασφάλιση» των μελλοντικών συνταξιούχων και τις αναλογιστικές μελέτες που γίνονται κάθε χρόνο και επιβάλλουν «αναπροσαρμογές», «ευχήθηκε» και, μάλιστα, είπε ότι θα είναι «ικανοποιημένος», αν η κατρακύλα των συντάξεων σταματήσει στα 140 ευρώ, όπως προβλέπει για τη μέση σύνταξη η αρχική αναλογιστική μελέτη του 2012. Για παροχές, βέβαια, ούτε λόγος!

Επίσης, με διάφορες υπεκφυγές, αρνήθηκε να δώσει την αναλογιστική μελέτη που έχει εκπονηθεί για το 2013, παρότι του τη ζητήσαμε επίμονα. Γιατί, άραγε; Μήπως προβλέπεται κι άλλο πετσόκομμα σε αυτήν;

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, οι «διοικούντες» του ΤΕΑΥΦΕ – ΝΠΙΔ, συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και λοιπών αστικών κομμάτων, επιτέθηκαν στην ΟΕΦΣΕΕ και στο κλαδικό Συνδικάτο, επειδή αρνούνται τη συμμετοχή τους στη διοίκηση του επαγγελματικού Ταμείου, δηλαδή στην ισοπέδωση των συντάξεων και των δικαιωμάτων των συναδέλφων – ασφαλισμένων και συνταξιούχων! Ειδικά ο «συνάδελφος» της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ,  που ηγείται της διασπαστικής ομοσπονδίας ΠΟΙΕ, «έδωσε ρέστα» στην προβοκατόρικη αυτή επίθεση.

Άξιοι, λοιπόν, στην «αποστολή» που κυβέρνηση και εργοδοσία τους έχουν αναθέσει για την υλοποίηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. 

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, όμως, βγάζουν τα συμπεράσματά τους και συσπειρωμένοι στην κλαδική μας Ομοσπονδία ΟΕΦΣΕΕ, θα τους δώσουν την απάντηση που πρέπει, παλεύοντας σταθερά για ασφάλιση με κοινωνικό χαρακτήρα, καθολική, δημόσια και δωρεάν, για μισθούς και συντάξεις αντίστοιχες των αναγκών τους.




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ