Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:599                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 25/02/2016
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ/ΤΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΙΑ  & ΝΗΣΩΝ
TRADE  UNION  OF  MEDICINE , COSMETICS  & RELATED PROFESSIONS OF ATTICA , PIRAEUS &ISLANDS
Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όρ , γρ β, 10432 Αθήνα – τηλ 210 52.32.760 , φαξ 210 52.47.
Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης που μέσα σ΄ όλα έχει αγγίξει και το χώρο του φαρμάκου έχουμε ως εργαζόμενοι γίνει μάρτυρες ή ακόμα χειρότερα, έχουμε οι ίδιοι υποστεί απολύσεις, μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας στο βαθμό εξάντλησης, παραβίασης του ωραρίου. Από τη μεριά των εργοδοτών η αιτιολόγηση πάντα η ίδια.  Αναγκαίες αναδιαρθρώσεις και επιβεβλημένες αναπροσαρμογές λόγω πτώσης του τζίρου, μειωμένης φαρμακευτικής δαπάνης, νέου δελτίου τιμών, αυξημένης φορολόγησης μέσω rebate και clawback. Ακόμα περισσότερο τώρα, μπροστά στην επικείμενη ανάπτυξη, αυτού του είδους οι αναδιαρθρώσεις θα αποτελέσουν για τους εργοδότες μας το πιο χρήσιμο εργαλείο για να μπουν ξανά σε ρυθμούς ανόδου και κερδοφορίας.    
Με αυτά ακριβώς τα επιχειρήματα χωρίς να πρωτοτυπεί στο ελάχιστο, η εταιρεία Servier προχώρησε στην εξαγγελία διαδικασίας οικιοθελούς αποχώρησης 17 συναδέλφων από το διοικητικό προσωπικό. Πάγια θέση του συνδικάτου και της ομοσπονδίας είναι πως η ανεργία μας δεν εξαγοράζεται! Οι εργαζόμενοι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται ούτε για την κρίση ούτε για τη μειωμένη κερδοφορία των εταιρειών, αντίθετα με την εργασία τους όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλλαν καθοριστικά στο να καταστεί ο χώρος του φαρμάκου ένας από τους πιο προσοδοφόρους, δημιουργώντας πλούτο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που ασφαλώς δεν τον καρπώθηκαν οι ίδιοι.
Όσο και αν προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι μέσα από πακέτα εθελούσιων εξόδων η πραγματικότητα είναι πως ακόμα 17 συνάδελφοί μας θα προστεθούν στις ατέλειωτες λίστες των ανέργων και αυτό καμιά αποζημίωση όση και να’ ναι δεν το αλλάζει.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό, να μην συναινέσουν στην ανεργία τους και μαζί με το συνδικάτο να δώσουμε τη μάχη για τη δουλειά και την αξιοπρέπειά μας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ