Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  660                                                                                                  Αθήνα 8/11/2016


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΙΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΚΑ

Δεν μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι οι «συνάδελφοι» της ΠΟΙΕ ψάχνουν αφορμές για να λοιδορούν και να συκοφαντούν την κλαδική μας Ομοσπονδία ΟΕΦΣΕΕ και το ΠΑΜΕ, στο οποίο αυτή συσπειρώνεται από την ίδρυσή του. Προσπαθούν να συσκοτίσουν την πραγματικότητα και να σπείρουν συγχύσεις στους εργαζόμενους. Πολεμούν την ΟΕΦΣΕΕ και το ΠΑΜΕ, γιατί τους χαλάμε τα σχέδια, είμαστε εμπόδιο στα «μεγαλόπνοα» σχέδια που έχουν μαζί με την εργοδοσία του κλάδου και την κυβέρνηση, με σκοπό να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους, να τους βάλουν στη λογική της υποταγής στα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών και του κράτους τους, μέσω των «κοινωνικών διαλόγων» και των «έντιμων συμβιβασμών».
Οι εργαζόμενοι, όμως, έχουν αποκτήσει πείρα, έχουν βγάλει αρκετά συμπεράσματα και δεν θα πέσουν στην παγίδα του νέου εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΟΙΕ και των ομοίων της.
Καταλαβαίνουν ότι οι «λύσεις» για τις οποίες η ΠΟΙΕ «πιέζει» με τα διάφορα «δίκτυα» και «δικτυώσεις» είναι λύσεις συμβιβασμού, ενσωμάτωσης και υποταγής στο σύστημα των εκμεταλλευτών. Είναι λύσεις που εμποδίζουν τη χειραφέτηση των εργαζόμενων, που δεν τους αφήνουν να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στην εργοδοσία και τις εκάστοτε κυβερνήσεις που την υπηρετούν. Είναι λύσεις που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν τους εργαζόμενους σε απώλειες.
Οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι η συλλογική σύμβαση που πασχίζει η ΠΟΙΕ να υπογράψει μαζί με τους φαρμακοβιομήχανους είναι σε αυτή την κατεύθυνση, γι αυτό όχι μόνο δεν την εξουσιοδοτούν, αλλά θα τους βρει απέναντί της. Καταλαβαίνουν ότι η ΠΟΙΕ τους κοροϊδεύει, όταν προβάλει ως λύση στο πρόβλημα του αποδεκατισμού των ιατρικών επισκεπτών από τις επιχειρήσεις τις διάφορες «πιστοποιήσεις» και τα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ προγράμματα ΕΣΠΑ. Υπάρχει πείρα από την «αξιοποίηση» τέτοιων προγραμμάτων!
Βιώνουν στο πετσί τους τα έργα και τις ημέρες της ΠΟΙΕ στο ΤΕΥΦΕ – ΝΠΙΔ, που η ίδια δημιούργησε μαζί με την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τους φαρμακοβιομήχανους και διοικούν όλοι αυτοί μαζί, με τη σημερινή κυβέρνηση. Γνωρίζουν ότι η μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό ταμείο ήταν προϊόν συναλλαγής μεταξύ της ΠΟΙΕ και των «κοινωνικών εταίρων», έγινε πραξικοπηματικά, με χαλκευμένα στοιχεία. Γι αυτό και εξουσιοδότησαν την κλαδική αντιπροσωπευτική Ομοσπονδία ΟΕΦΣΕΕ να προσφύγει στο ΣτΕ, έχοντας επίγνωση του ρόλου της αστικής δικαιοσύνης, που αποφάνθηκε υπέρ του Υπουργείου Εργασίας, των φαρμακοβιομηχάνων και των συνοδοιπόρων τους, δηλ. της ΠΟΙΕ, απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου και στο δικαίωμα τους για δημόσια, δωρεάν, καθολική κοινωνική ασφάλιση.
Όμως, όσα αστικά δικαστήρια και να τη «δικαιώσουν», η ΠΟΙΕ είναι υπόλογη απέναντι σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, γιατί πρωτοστάτησε στην εφαρμογή ακόμα ενός αντιασφαλιστικού – αντεργατικού νόμου και σε αυτή τη ρότα συνεχίζει!
Όσο για τις Εξελίξεις στο ΕΚΑ, θυμίζουμε, σε όσους «κόπτονται» για τις δημοκρατικές διαδικασίες, ότι το Σώμα του Συνεδρίου ήταν αυτό που έκρινε ποια σωματεία εκπροσωπούν πραγματικά εργαζόμενους, ποια είναι νόθα, ποια αλλοιώνουν τη σύνθεση του Συνεδρίου και έτσι αποφάσισε ποια σωματεία θα νομιμοποιήσει και ποια όχι. Αυτό το δικαίωμα υπερασπίζονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και δεν το εκχωρούν σε κανέναν, σε αντίθεση με αυτούς που αποδέχονται μια προκλητική, απαράδεκτη και επικίνδυνη για τους εργαζόμενους δικαστική απόφαση – ωμή παρέμβαση στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Ασφαλώς και δε μας εκπλήσσει η τοποθέτηση της ΠΟΙΕ σχετικά με τις εξελίξεις στο ΕΚΑ. Είναι μια τοποθέτηση συνεπής στην εργοδοτική – κυβερνητική και διασπαστική γραμμή της. Στη γραμμή εκφυλισμού που απαξιώνει τις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες και αποκτά βήμα στο εργατικό κίνημα με νοθείες, ακόμα και με δικαστικές αποφάσεις.
Για ένα, όμως, να είναι σίγουροι οι «συνδικαλιστές» της ΠΟΙΕ και οι όμοιοί τους: την τελευταία λέξη θα την πουν οι εργαζόμενοι και θα τους τοποθετήσουν εκεί που τους αρμόζει.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ