Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  701                                                                                                                                             Αθήνα 23/3/2017
ΚΑΛΕΣΜΑ
Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να πάρουν απόφαση και να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 7 Απρίλη. Το κάλεσμα για την Αθήνα είναι στις 6.30 στην Ομόνοια.
Όλο το σύστημα προσπαθεί να μας πείσει ότι την κρίση που το ίδιο γεννά, θα πρέπει για το «αυριανό καλό μας» να την πληρώσουμε εμείς. Αλλά όχι μόνο αυτό. Χρειάζεται, μας λένε, να μηδενισθούν οι απαιτήσεις μας για ΣΣΕ, να δημιουργηθούν  στο  εργασιακό περιβάλλον συνθήκες «γαλέρας» και να προσευχόμαστε να είναι καλά οι εργοδότες για να έχουμε αυτού του τύπου εργασία.  Η ζωή των εργαζόμενων χειροτερεύει παρόλη την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο που θα μπορούσε να μας εξασφαλίσει μια πολύ καλύτερη ζωή, αν δε σκόνταφτε στο κυνήγι του επιχειρηματικού κέρδους, στην ανταγωνιστικότητα, δηλ. στις βασικές αρχές του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.
Αυτές τις αρχές υπερασπίζεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη διαπραγμάτευσή της με ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Δεν συζητάνε για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα των εργαζόμενων, πώς θα ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες τους, αλλά για το πώς θα εξασφαλιστούν περισσότερα οφέλη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, πώς αυτοί θα γίνουν πιο ανταγωνιστικοί.
Διαπραγμάτευση σημαίνει αύξηση της φορολογίας στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα, σημαίνει νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, απελευθέρωση των απολύσεων, ξεπούλημα του πλούτου της χώρας μέσω ιδιωτικοποιήσεων, περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να συμβιβαστούμε μ’ αυτό το ακόμα χειρότερο μέλλον, η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αναβολή!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ