Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Μέλος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας (Ε.Κ.Ν.Λ.)
Μέλος Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 169/1972
ΑΡ. ΠΡΩΤ.                                                                                                                                    ΛΑΡΙΣΑ 22/5/2017
ΠΡΟΣ:
·        ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
·       ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
·       ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΦΣΕΕ)
·        ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Μετά από καταγγελίες συναδέλφων εργαζόμενων στις δύο Συνεταιριστικές Φαρμακαποθήκες της Λάρισας (ΠΡΟ.ΣΥ.Φ.ΛΑ και Σ.Ο.Φ.ΛΑ), ως Διοίκηση επιβεβαιώσαμε την συστηματική παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας των Φαρμακαποθηκών αυτών κατά την ημέρα Κυριακή. Εργαζόμενοι καλούνται από τις Διοικήσεις των Συνεταιρισμών, καταπατώντας την ισχύ των Συμβάσεων Εργασίας που ρητά αναφέρουν ως εργάσιμες ημέρες τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, να εργαστούν και εκ περιτροπής τα Σάββατα αλλά και τις Κυριακές. Ειδικά στο θέμα της Κυριακής που έχει μπει στο στόχαστρο τόσο από την Κυβέρνηση όσο από μεγάλο μέρος μεγάλων επιχειρήσεων, με τη δυνατότητα εργασίας για 8 ή 30 Κυριακές το χρόνο καταργώντας ουσιαστικά και την ημέρα αυτή ως αργία, θεωρούμε ότι άμεσα ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας πρέπει να πάρει θέση και να σταματήσει τη συνέχιση της παρατυπίας αυτής. Απειλές και εκβιασμοί από την εργοδοσία δεν θα περάσουν και καλούμε τις Διοικήσεις να έρχονται σε συνεννόηση με το νόμιμο εκλεγμένο εκπρόσωπο των εργαζομένων του κλάδου, τη Διοίκηση του Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων Λάρισας ώστε να αποφεύγονται περιπτώσεις μονομερών παραβιάσεων των όρων των Συμβάσεων Εργασίας και να διαφυλάσσεται και με αυτόν τον τρόπο η όσο γίνεται με καλοπροαίρετους όρους συνεργασία των δύο μερών, εργαζομένων και εργοδοσίας.
Καλούμε σε συνάντηση, τη Διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας ως αρμόδιο Συνδικαλιστικό φορέα των φαρμακοποιών, την Πέμπτη 1/6 και ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου ή στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
               Από την πλειοψηφία των Φαρμακοποιών θα περιμέναμε και στήριξη εκτός από κατανόηση στο θέμα αυτό αφού σαφώς πλήττεται και η δική τους δυνατότητα για επιβίωση μπροστά στον άγριο ανταγωνισμό που ανοίγει τόσο από το άνοιγμα των Κυριακών όσο και από το σύνολο των νομοθετικών αλλαγών των τελευταίων ετών που στρώνουν το έδαφος στους επιχειρηματικούς ομίλους να μονοπωλήσουν και τον κλάδο του φαρμάκου και καλλυντικού, οδηγώντας στο κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ                         ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ