Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  724                                                                                                                                               Αθήνα 11/7/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΟΕΦΣΕΕ εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στη Ν/Ζώνη, στο εμπόριο και στον επισιτισμό – τουρισμό που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε κινητοποίηση, με μπροστάρηδες τα ταξικά συνδικάτα και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, και προχωράνε σε απεργία στις 13, 16 και 20 του Ιούλη, αντίστοιχα.
Ο αγώνας που δίνουν, με αιχμές για τη Ναυπηγοεπισκευή την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με επαναφορά σε ισχύ της τελευταίας υποχρεωτικής του 2009, για το Εμπόριο την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, για τον Επισιτισμό – Τουρισμό τη διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις και την τήρησή τους, η μάχη για ανθρώπινες συνθήκες και ωράρια εργασίας, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών και ανάκτηση των απωλειών των εργαζόμενων δεν αποτελεί υπόθεση των συγκεκριμένων κλάδων, μας αφορά όλους.
Στον κλάδο μας έχουμε δώσει και συνεχίζουμε να δίνουμε μάχες για την εφαρμογή των όρων της τελευταίας υπογεγραμμένης κλαδικής ΣΣΕ του 2009, για την εφαρμογή του ωραρίου εργασίας που αυτή προβλέπει, 5ημερο-8ωρο-40ωρο από Δευτέρα ως Παρασκευή, για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης με ελάχιστους όρους αυτούς του 2009 και διεκδίκηση αιτημάτων για τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και της ζωής όλων των συναδέλφων.
Πρόκειται για σκληρή μάχη απέναντι στο ενιαίο μέτωπο των εργοδοτών του κλάδου που – παρά τις μεταξύ τους επιχειρηματικές και οικονομικές αντιπαραθέσεις – συντονισμένα επιδιώκουν την κατάργηση της κλαδικής σύμβασης και τη διαμόρφωση «νέου εδάφους» στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις, στη βάση του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που έχει ψηφιστεί μέχρι σήμερα και όσων ανατροπών ετοιμάζουν για τη συνέχεια, από κοινού, εργοδότες – κυβέρνηση – ΕΕ. Πιέζουν στην κατεύθυνση της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, για δουλειά τα Σάββατα, ακόμα και τις Κυριακές, αξιοποιούν όλο και περισσότερο τις ελαστικές μορφές εργασίας, την ενοικιαζόμενη και εργολαβική εργασία, τις ατομικές συμβάσεις, εντατικοποιούν τη δουλειά μας.
Οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων του κλάδου μας όπως και όλων των υπολοίπων βρίσκονται σε κοινή συνισταμένη και αφορούν την επιδείνωση των όρων και συνθηκών εργασίας, προκειμένου να καταστήσουν πιο φτηνούς τους εργαζόμενους και έτσι να θωρακίζουν την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία, την ανάπτυξή τους.
Αυτές τις απαιτήσεις υλοποιεί η ΕΕ, η κυβέρνηση και κάθε κόμμα ή άλλη δύναμη που υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη.
Πρέπει να πάρουν απάντηση από την οργάνωση, την ενότητα και την αλληλεγγύη όλων των εργαζόμενων. Από ένα εργατικό κίνημα ανασυνταγμένο και δυνατό με μέτωπο σταθερό απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια και την εξουσία τους και προσανατολισμό την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.
Στην κατεύθυνση αυτή, προετοιμάζοντας και τα επόμενα δικά μας αγωνιστικά βήματα, καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν με κάθε τρόπο τη στήριξή τους στον αγώνα των συναδέλφων της ναυπηγοεπισκευής, του εμπορίου και του επισιτισμού-τουρισμού.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ