Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  723                                                                                                                                  Αθήνα 11/7/2017

                                                                                    
    Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
Εργαζόμενοι στην εταιρία BAYER,
Η ομοσπονδία απευθύνεται σε όλους εσάς, για να συζητήσουμε ανοιχτά σχετικά με τη στάση του επιχειρησιακού σωματείου σας.
Το επιχειρησιακό σωματείο πριν μερικούς μήνες μας γνωστοποίησε μέσω του προέδρου την επιθυμία να αποχωρήσει από την ομοσπονδία, που για χρόνια αποτελούσε μέλος της. Άμεσα ήρθαμε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου και ζητήθηκε συνάντηση για να συζητηθούν οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας και τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου. Ο πρόεδρος επικαλέστηκε ότι δεν υπήρχε καλή επικοινωνία με την ομοσπονδία, και εκτίμηση του Δ.Σ. του σωματείου ήταν ότι θα εκπροσωπηθούν καλύτερα τα συμφέροντα των εργαζομένων από την ομοσπονδία των ιατρικών επισκεπτών ΠΟΙΕ.
Από την συζήτηση συμφωνήθηκε να διεξαχθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων της εταιρίας, να συζητηθεί το θέμα και να παρθεί απόφαση από τους ίδιους τους εργαζόμενους για το ποιος θα τους εκπροσωπεί.
Έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες από την ομοσπονδία να έρθουμε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο για να δρομολογηθεί η γενική συνέλευση, να πραγματοποιηθεί η συζήτηση χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Στο μεταξύ μάθαμε ότι το σωματείο πήρε μέρος στο συνέδριο της διασπαστικής ομοσπονδίας των ιατρικών επισκεπτών ως μέλος της.
Η συμπεριφορά του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Κατά πόσο γνωρίζουν οι εργαζόμενοι αυτή την εξέλιξη, πότε και αν αποφάσισε η Γ.Σ. των εργαζόμενων. Ερωτηματικά που ενισχύονται από το γεγονός ότι ποτέ δεν ήρθε στην ομοσπονδία απόφαση γενικής συνέλευσης, και αίτημα διαγραφής του σωματείου όπως προβλέπει το καταστατικό.
Επίσης οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής στους εργαζόμενους, προκειμένου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους:
-Δεν ήταν ευθύνη της ομοσπονδίας ότι δεν υπήρχε καλή επικοινωνία, ίσα – ίσα σε όλα τα διοικητικά συμβούλια που πραγματοποιήσαμε καλούσαμε το Δ.Σ. του σωματείου να παραβρεθεί και να εκφράσει την άποψή του.
- Πάρθηκαν αρκετές πρωτοβουλίες από την διοίκηση της ομοσπονδίας με την διοργάνωση συσκέψεων των επιχειρησιακών σωματείων στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της επίθεσης που δεχόμαστε, για την μάχη να υπογραφεί η σύμβαση στον κλάδο μας, την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε όλα τα αυτά τα χρόνια, το μέτωπο απέναντι στις κυβερνήσεις που νομοθετούν για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματά μας. Ταυτόχρονα επιδιώξαμε επανειλημμένα να έχουμε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο του επιχειρησιακού σωματείου για θέματα που αφορούν τον κλάδο και την επιχείρηση αλλά δεν ανταποκρίθηκε.
- Οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν για την ομοσπονδία των ιατρικών επισκεπτών ότι όλα αυτά τα χρόνια έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του αντεργατικού αντιασφαλιστικού νόμου, στην κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της επικουρικής ασφάλισης, και την μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό ταμείο.
Το αποτελέσματα είναι τραγικά για τους συνταξιούχους του κλάδου, που σήμερα βλέπουν τις επικουρικές τους συντάξεις να έχουν μειωθεί περίπου 57%, οι εργαζόμενοι του κλάδου να έχουν χάσει μια σειρά δικαιώματα, όπως τα χαμηλότοκα δάνεια, τις κατασκηνώσεις.
- Διασπούν την ενότητα των εργαζομένων του κλάδου στην μάχη για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, στην λογική του «έντιμου συμβιβασμού», ή τη λογική υπογραφής κλαδικής σύμβασης χωρίς κόστος για τους εργοδότες μας.
- Καλλιεργούν αυταπάτες μαζί με τους εργοδότες του κλάδου ότι με μια διαφορετική διαχείριση με μια άλλη κυβέρνηση οι εργαζόμενοι θα έχουν όφελος. Με την λογική αυτή σήμερα βλέπουμε να αφαιρούνται μια σειρά κατακτήσεις που είχαμε.
Πρόκειται για μια διασπαστική ομοσπονδία συμβιβασμένη, ενσωματωμένη στα σχέδια των εργοδοτών του κλάδου, και των κυβερνήσεων.
Καλούμε στους εργαζόμενους της εταιρίας BAYER να βγάλουν συμπεράσματα, και να συνταχθούν με την ομοσπονδία μας, για διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας απέναντι σε όλες εκείνες τις δυνάμεις που καλλιεργούν την μοιρολατρία την απογοήτευση, την λογική του μικρότερου κακού.
Εμείς ξεκινάμε από την θέση ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε καλά εμείς και οι οικογένειές μας. Ακόμα και στην περίοδο της κρίσης ο πλούτος που παράγεται είναι τεράστιος και τον καρπώνονται λίγοι, όπως γίνεται με τους φαρμακοβιομήχανους.
Έχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους ότι αργά η γρήγορα θα δείξουμε την πραγματική μας δύναμη, όχι μόνο να ανατρέψουμε τα μνημόνια που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις και στηρίζουν οι εργοδότες και η Ε.Ε., αλλά να δημιουργήσουμε την κοινωνία όπου όλοι εμείς οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουμε τον πλούτο που παράγουμε.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ