Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:  785                                                                                                       ΑΘΗΝΑ 27/12/2017
Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που θα περιέχει εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα και ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για το κλείσιμο της «3ης αξιολόγησης», με τους συνεταίρους της, το ΔΝΤ, την ΕΕ.
Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα περιλαμβάνει και το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία. Με αυτό τον τρόπο, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει στο «γύψο» τους αγώνες και τη δράση των συνδικάτων.
Η ψήφιση της τροπολογίας, για την αυτόφωρη διαδικασία όσων αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, δίνει τη σκυτάλη στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και ανοίγει δρόμο για τη ψήφιση των νέων αντεργατικών μέτρων.
Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όλοι αυτοί απαιτούν σιγή στους χώρους δουλειάς για να μπορούν να εδραιώσουν και να μεγαλώνουν την κερδοφορία τους.
Καλούμε τα σωματεία να πάρουν απόφαση και να οργανώσουν την απεργία και  όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε όλους τους εργασιακούς χώρους.
Θα απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα τσακίσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που βάζουν τη ζωή μας στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ