Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.)
Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr
Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΡΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ 3573/1982
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ:  826                                                                                                                  Αθήνα 2/4/2018
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
Η Ομοσπονδία μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από χώρους δουλειάς και σωματείων από την Αττική και τη Βοιωτία, στις 29/3/2018 πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).
Αίτημα αιχμής είναι η άμεση υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ στη βάση όσων έχουν κατακτηθεί μέχρι σήμερα, με αυξήσεις, ισχύ για όλους τους εργαζόμενους και επαναφορά με νόμο της ΕΓΣΣΕ.
Κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους της διοίκησης του ΣΦΕΕ έγινε καθαρό ότι οι φαρμακοβιομήχανοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να μην υπογραφεί η κλαδική ΣΣΕ και να πηγαίνει πίσω ακόμη και η συζήτηση για αυτή. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ενώ η ΟΕΦΣΕΕ έχει στείλει εδώ κι ένα μήνα συγκεκριμένη πρόταση για διαπραγμάτευση της κλαδικής ΣΣΕ για το 2018, ο ΣΦΕΕ με διάφορα προσχήματα δεν έχει δώσει συγκεκριμένες προτάσεις, ακολουθώντας την ίδια τακτική που εφάρμοζε και τα προηγούμενα χρόνια.
Αποκαλύφθηκε για πολλοστή φορά ότι οι φαρμακοβιομήχανοι είναι συντεταγμένοι με το σύνολο της εργοδοσίας και με το ΣΕΒ ο οποίος έχει καταλήξει στα 586 ευρώ κατώτατο μισθό που είναι τα νομοθετημένα. Στα σχεδία τους αυτά βάζει πλάτη  η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που συνυπέγραψε για ακόμα μια φορά το αίσχος των 586 και 511 ευρώ ως ΕΓΣΣΕ.
Είναι ,επίσης, εμφανής η απόπειρα των φαρμακοβιομηχάνων να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε εργαλείο πίεσης προς την κυβέρνηση ώστε να απολαμβάνουν ακόμη περισσότερα προνόμια απ' αυτά που ήδη τους δίνει νομοθετικά.
Η Ομοσπονδία μας απέσπασε τη δέσμευση ότι μεταξύ 16-20 Απρίλη θα πραγματοποιηθεί και άλλη συνάντηση όπου, όπως δεσμεύτηκε ο ΣΦΕΕ, θα φέρει την πρότασή του.
Σ' αυτή τη βάση η ΟΕΦΣΕΕ ,μπροστά και στην 1η ΜΑΗ, καλεί σε οργάνωση και μαζική συμμετοχή του κλάδου στο μέτωπο για την υπογραφή της κλαδικής ΣΣΕ, μιας σύμβασης που δεν θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις της εργοδοσίας, αλλά τις ανάγκες των εργαζομένων. 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ